Als Sociaal en Cultureel Antropoloog met een bachelor in sociaal werk heeft Yentl een sterke basis gelegd voor haar interesse in participatievraagstukken. In haar werk richt zij zich graag op het onderzoeken van mensen en structuren, en hoe deze zich verhouden tot bredere maatschappelijke vraagstukken. Deze analytische focus combineert zij met een passie voor inclusie: een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om volledig tot zijn recht te komen.
Op de afdeling Armoedebestrijding van de gemeente Amsterdam zet zij zich in voor toegankelijke dienstverlening, zowel voor professionals in het veld als voor de inwoners van Amsterdam. Dit werk geeft haar inzicht in de dynamiek tussen de verschillende partijen binnen het bureaucratische systeem en benadrukt voor haar het belang van het uitwisselen van ervaringen: enkel zo weten wij waren het knelt. Zoals haar inspirator Tim ’s Jongers zegt: “De grootste uitdaging van onze tijd is niet het maken van beleid, maar ervoor zorgen dat iedereen in staat is om dat beleid te doorgronden en er zijn weg in te vinden.”
PIT biedt Yentl de kans om werkervaring op te doen binnen het sociaal domein vanuit diverse rollen, maar haar voorkeur gaat uit naar werken in haar eigen stad, Amsterdam. De verbondenheid met de plekken en de mensen is voor haar van groot belang in haar werk. Ze kan hierbij ook putten uit haar eerdere werkervaring binnen verschillende participatieprojecten in Amsterdam. Naast haar werk houdt zij zich ook actief bezig met het samenstellen van een prikkelend PIT Ontwikkelprogramma. Deze dient als stevige basis voor de startende adviseurs binnen het sociaal domein.
In haar vrije tijd geniet Yentl van de internationale diversiteit van haar woonplaats. Ze onderneemt graag activiteiten met nieuwe inwoners van de stad, wat haar de gelegenheid biedt om verschillende perspectieven te verkennen en haar eigen horizon te verbreden.