Heb jij genoeg PIT?!

Je bent recent afgestudeerd en vastberaden om met jouw skills impact te maken binnen de publieke sector, maar op welke manier, dat weet je nog niet zo zeker…

Wat je wél weet, is dat je een bijdrage wilt leveren aan maatschappelijke opgaven.

Zorgen dat jongeren een dak boven hun hoofd hebben, voorkomen dat mensen in armoede leven, mensen aan het werk helpen of het verduurzamen van openbaar vervoer, zijn zomaar een paar relevante thema’s.

Wat ga je doen?
Tijdens het tweejarig programma ga je aan de slag bij een aantal partners van Publiek Innovatief Talent. Dit zijn grote en kleine organisaties; bijvoorbeeld gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en regionale samenwerkingsverbanden door heel Nederland.

Je wordt ingezet als (junior) beleidsadviseur, ondersteunt een project, of voert een onderzoek uit. Welke stappen je vervolgens zet hangt volledig af van jouw wensen en ambitie.

PIT maakt dat je verschillende functies binnen verschillende domeinen uitvoert, waardoor je je oriënteert op de hele publieke sector. Op deze manier geef je vorm aan je eigen loopbaan.

Wat verwachten we van jou?

  • Fulltime inzet; 32 uur per week werk je aan een maatschappelijke opgave waardoor er gemiddeld 8 uur over is voor je eigen ontwikkeling.
  • Deskundig deelnemerschap: je toont assertiviteit en neemt je verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling, maar we gaan ook regelmatig met jou en je opdrachtgever in gesprek over jouw ambities.
  • Wat voor studie je hebt gedaan maakt ons niet uit. Als je maar aantoonbaar WO werk- en denkniveau hebt en affiniteit met de publieke sector.
  • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring.

Wat maakt Publiek Innovatief Talent uniek?

  • PIT’ers maken direct maatschappelijke impact.
  • PIT’ers ontwikkelen gedurende het programma inzicht in hun eigen handelen en leren dit bewust inzetten.
  • PIT’ers krijgen intensieve inhoudelijke en persoonlijke begeleiding van ervaren trainers en coaches bij hun ontwikkelproces.
  • PIT’ers hebben invloed op hun eigen loopbaan.
  • Je krijgt een contract met een startsalaris van €2600,- per maand. We betalen ook door als je tijdelijk geen opdracht hebt.

Hoe ziet PIT eruit?
1. Na een zorgvuldige selectie worden jouw talenten en kwaliteiten in kaart gebracht.
2. Jouw persoonlijk ontwikkelplan (voorzien van reële doelstellingen) vormt de rode draad voor jouw ontwikkeling.
3. Gedurende het traject zijn verschillende momenten van reflectie ingebouwd, met je mentor en je opdrachtgever. Op deze momenten kun je je eigen traject bijsturen.
4. Je kunt na het traineeship op drie manieren uitstromen. Bij een publieke organisatie, als adviseur bij een organisatieadviesbureau, of bijvoorbeeld als (zelfstandig) ondernemer.
5. In alle gevallen hoeft de ‘finish’ geen einde te betekenen aan onze samenwerking. Als je dat wilt, wordt er na PIT een coachingsprogramma op maat samengesteld.

In 2024 starten we in maart met een nieuwe lichting. Word jij onze nieuwe collega? Start je loopbaan met PIT en meld je nu alvast aan!