Jezelf als professional ontwikkelen en je inzetten voor de samenleving? Start je loopbaan met PIT!

PIT maakt dat je verschillende functies binnen verschillende domeinen uitvoert, waardoor je je oriënteert op de hele publieke sector. Op deze manier geef je vorm aan je eigen loopbaan.


Tijdens het tweejarig programma ga je aan de slag bij een aantal partners van Publiek Innovatief Talent. Dit zijn grote en kleine organisaties. Enerzijds ga jij werkervaring opdoen, door vier dagen per week aan de slag te gaan bij een opdrachtgever. Denk hierbij aan gemeenten, (regionale) samenwerkingsverbanden, onderwijs- en zorginstellingen of andere organisaties in het maatschappelijk domein. Gedurende de twee jaar willen we je bij drie verschillende opdrachtgevers een kijkje laten nemen, dus ieder project duurt ongeveer acht maanden.

Daarnaast werk jij één dag per week aan je persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen, coaching of interne projecten. Denk hierbij aan onderwerpen als “Hoe werkt een gemeente?”, “Hoe werkt Jeugdzorg?”, “Wat is de Participatiewet?, “Hoe pas je Social Return toe?”. Maar ook soft skills zoals communicatiestijlen, adviesvaardigheden en presenteren. Daarnaast nemen we je mee op werkbezoeken zoals een kazerne, daklozenopvang of een sociaal ontwikkelbedrijf. Wij verwachten ook dat je je steentje bijdraagt aan PIT, dat is namelijk ook ontzettend leerzaam! Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een netwerkevent.  1. Na een zorgvuldige selectie worden jouw talenten en kwaliteiten in kaart gebracht.
 2. Jouw persoonlijk ontwikkelplan (voorzien van reële doelstellingen) vormt de rode draad voor jouw ontwikkeling.
 3. Gedurende het traject zijn verschillende momenten van reflectie ingebouwd, met je mentor en je opdrachtgever. Op deze momenten kun je je eigen traject bijsturen.
 4. Je kunt na het traineeship op drie manieren uitstromen. Bij een publieke organisatie, als adviseur bij een organisatieadviesbureau, of bijvoorbeeld als (zelfstandig) ondernemer.
 5. In alle gevallen hoeft de ‘finish’ geen einde te betekenen aan onze samenwerking. Als je dat wil, wordt er na PIT een coaching-programma op maat samengesteld.

Je wordt ingezet als (junior) beleidsadviseur, ondersteunt een project, of voert een onderzoek uit. Welke stappen je vervolgens zet hangt volledig af van jouw wensen en ambitie.

Opdrachten van (oud) PIT’ers:

Onze opdrachtgevers zitten in heel Nederland en bij het matchen kijken we altijd naar een combinatie tussen reisafstand, jouw ambities en de klik met het team. Vaak is hybride werken mogelijk. De opleidingsdagen zijn meestal op ons kantoor in Arnhem (vlakbij Arnhem CS).


 • Fulltime inzet; 32 uur per week werk je aan een maatschappelijke opgave waardoor er gemiddeld 8 uur over is voor je eigen ontwikkeling.
 • Deskundig deelnemerschap: je toont assertiviteit en neemt je verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling maar we gaan ook regelmatig met jou en je opdrachtgever in gesprek over jouw ambities.
 • Wat voor studie je hebt gedaan maakt ons niet uit Als je maar aantoonbaar WO werk- en denkniveau hebt en affiniteit met de publieke sector.
 • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring.
 • PIT’ers maken direct maatschappelijke impact.
 • Er is veel persoonlijke aandacht en er wordt echt met je meegedacht over je ambities.
 • We helpen je te ontdekken wat bij je past, hoe we in je kracht zetten en ook te ervaren waar je geen energie van krijgt.
 • PIT’ers ontwikkelen gedurende het programma inzicht in hun eigen handelen en leren dit bewust inzetten.
 • PIT’ers krijgen intensieve inhoudelijke en persoonlijke begeleiding van ervaren trainers en coaches bij hun ontwikkelproces. Daarnaast leer je ontzettend veel van je mede trainees.
 • Je mag geoorloofd “jobhoppen”. PIT’ers hebben invloed op hun eigen loopbaan.
 • Afwisseling tussen inhoudelijke trainingen en professionele vaardigheden.
 • Je mag meedenken over de invulling van de ontwikkeldagen.
 • Je krijgt een kijkje in de keuken bij de bedrijfsvoering.
 • Je krijgt een contract met een startsalaris van €2600,- per maand. We betalen ook door als je tijdelijk geen opdracht hebt.

In 2024 starten we in september met een nieuw programma. Word jij onze nieuwe collega? Start je loopbaan met PIT en meld je nu alvast aan!